Protektor


Nikolaj Coster-Waldau fik som 24-årig sin filmdebut og store folkelige gennembrud i Ole Bornedals kæmpesucces Nattevagten fra 1994. Han havde på det tidspunkt kun været uddannet skuespiller i ét år, men havde allerede sat sig for, at han ville lave film med de helt store i udlandet – og det er lykkedes.

nikolaj_coster-waldau1-625x416

Nikolaj Coster-Waldau har, som en af de få danske skuespillere, formået at slå sit navn fast internationalt og er nu ubestridt blandt Danmarks mest eftertragtede skuespillere med roller i en lang række danske og internationale film og tv-serier. Han er kendt verden over for rollen som Jaime Lannister i den internationale succes-serie Game of Thrones, og på biograflærredet har vi i Danmark senest kunnet se ham i science fiction-filmen Oblivion, hvor han spiller over for Tom Cruise og Morgan Freeman.

Men det er den private rolle som familiefar i hjemmet i Lyngby, der betyder allermest for Nikolaj Coster-Waldau. Her bor han sammen med sin kone skuespillerinden Nukâka Coster-Waldau og deres to døtre på 12 og 9 år.

Fakta:
Født 27. juni 1970, opvokset i Tybjerg på Sydsjælland.
Uddannet skuespiller fra Statens Scenekunstskole (tidl. Statens Teaterskole) i 1993.
Gift med skuespiller Nukâka Coster-Waldau. Sammen har de døtrene Saffina og Philippa.

nikolaj_coster-waldau_bordtennis-625x416