Bo-afdelinger

På vores afdelinger bor vores børn, og det er børnenes "hjem", mens de bor på Orøstrand. Lige nu har vi to afdelinger: Midten og Kahytten.

Her på siden har vi samlet lidt billeder af de indvendige fysiske rammer på afdelingerne og en beskrivelse af hverdagen på Orøstrand. Vi gør meget ud af at afdelingerne ligner et hjem og at det er hyggeligt, rart og trygt for børnene at være her.

Alle har sit eget værelse og deler bad og toilet med et andet barn/ung. Alle børn har sin egen nøgle til sit værelse og toilet, så det er muligt at låse af, så andre børn ikke kan komme på besøg uden af være inviteret.

Det er vigtigt for os, at alle børn og unge har ret til, at trække sig til sit eget værelse hvis behovet for det opstår.

På afdelingerne har du som barn og unge indflydelse på hvad der laves af mad, da vi laver madplanen sammen. Alle skal i løbet af ugen hjælpe til med at lave mad, smøre madpakker, gå ud med skraldet, alt efter hvor gammel barnet er og hvor barnet er i sin udvikling. Vi forsøger at være sammen om alt der høre til for at en hverdag kan fungere. Alle børnene skal en gang om ugen rydde op og gøre rent på deres eget værelse, med den hjælp og støtte fra de voksne, som er påkrævet.

Vi får også hjælp at Tina og Line til at gøre rent og hjælpe til tøjvask.

Der er 8-9 voksne på hver afdeling, og der er 2 eller 3 på arbejde om aftenen og en af dem bliver og sover på afdelingen om natten, så der altid er en voksen tilstede.

Hverdagen på Orøstrand

En typisk dag på Orøstrand forløber efter en fast rutine, som du kan se et eksempel på her:

Morgen: Børnene bliver vækket af den pædagog, som har puttet dem om aftenen. Morgenerne bliver brugt på almindelig morgenhygiejne og morgenmad, så børnene kan komme afsted i skole. Vi tager selvfølgelig hensyn til individuelle behov hos børnene og særlige ting, som fx hjælp til tandbørstning, medicin o.lign.

I skole: Børnene på Orøstrand går i skole. Enten på Orøstrand (intern skole) eller i folkeskole på Orø eller i Holbæk (udeskole). I vores interne skole lægger vi vægt på en faglig og en praktisk skolegang. Der er almindelig undervisning i alle fag på det enkelte barns niveau. Vores ambition er, at alle børn fra Orøstrand får en 9. klasses afgangseksamen i de fag det er muligt- læs mere om vores skole under fanen - Skole.

Eftermiddag: Børnene kommer fra Orøstrands skole kl. 13.00 og spiser frokost på deres egen afdeling. Efter frokost er der siesta en halv time, hvor børnene slapper af, laver lektier og/eller hygger sig på deres egne værelser.

Tre dage om ugen, fortsætter skolen efter siestaen frem til kl. 15 for de store elever. De andre to dage, har børnene fri fra skole, efter siestaen.

De børn/unge, der går i udeskole,  har frokost med i skole. De spiser lidt eftermiddagshygge fx the og boller, når de kommer hjem fra skole, og bruger ellers eftermiddagen på afslapning, computerspil, hygge med kammerater, sport og selvfølgelig lidt lektielæsning efter aftale.

Hen over eftermiddagen er der forskellige lege og aktiviteter inde og ude, som børnene frit vælger. Fx basket, fodbold, trampolin, bordtennis, bål, bade og cykelture, småsnak, spil af forskellige slags og almindeligt samvær.

Aften: Børnene/de unge spiser aftensmad på deres afdeling sammen med deres voksne. Det er en fælles opgave at få aftensmaden klar. Maden tilberedes i afdelingens køkken, og børnene inddrages i madlavning og borddækning på en måde, der passer til deres alder.
Efter aftensmaden er der hygge, spil og badning.
Det er også efter aftensmaden at der er tid til telefonopkald til forældre. De fleste børn/unge har deres egen mobiltelefon, som de bruger til at skrive og ringe fra. Hvis barnet eller den unge ikke har en telefon, aftales ringetidspunkter, hvor kontaktpædagogen alene eller sammen med barnet, ringer til forældrene. Der laves individuelle aftaler mellem forældre og kontaktpædagog, så kommunikationen omkring barnet/den unges hverdag, skole og trivsel sikres.

I weekend laver vi en masse forskellig aktiviteter, der er ofte også mulighed for at sove lidt længere og indimellem stå op til nybagt brød.

Orøstrands Børne og ungeråd

Det er vigtig for os at inddrage vores børn og unge i deres liv og hverdagen på Orøstrand.

Vi har i mange år haft et børne- og ungeråd, hvor der sidder to valgte repræsentanter fra hver afdeling. I rådet sidder også forstander og der er møde 2- 4 gange årligt.

Inden hvert møde afholder afdelingens repræsentanter et møde på deres egen afdeling, hvor de drøfter de emner som skal tages med til børne- og ungeråds mødet.

I børne- og ungerådet drøftes stort og småt og der kan træffes beslutninger i rådet om givne emner og ønsker fra børnene og de unge, andre gange må forstanderen vende tilbage til ledelsen og personalet før der kan gives svar og en beslutning kan træffes.

Kontakt til afdelingerne

Afd. Midten tlf. 59450207 - 20538937

Mail til afdelingsleder Katja: kwh@osmail.dk

Afd. Kahytten tlf. 59450206 - 20538934

Mail til afdelingsleder Signe: sis@osmail.dk

Afd. Panorama tlf. 91899013

Mail til afdelingsleder Anders Ernerak Lyberth Bjørkmann aeb@osmail.dk