For børn og forældre

Her på siden har vi samlet lidt praktisk information til dig der som barn eller ung skal flytte ind på Orøstrand, og til dig som er forældre og pårørende til et barn, der skal bo på Orøstrand.

Orøstrand

På Orøstrand bor børn og unge i alderen 6-18 år, der kan bo yngre børn hvis de kommer sammen med ældre søskende, og vi har også nogen af vores unge som bliver boende efter de er fyldt 18, enten i en af vores tilknyttede huse hvor de bor med mindre støtte end på afdelingerne.

Vi har egen skole på Orøstrand og det er muligt at gå her eller at gå i en kommuneskole - læs mere under fanen: Skole.

Børnene bor afd. Midten eller afd. Kahytten. Afdelingerne har til huse i vores nye bygning, der blev indviet i marts 2022. Der bor 8 børn og unge på hver bo-afdeling. Hvert barn har sit eget værelse og deler som udgangspunkt bad/toilet med et andet barn - læs mere under fanen: Bo-afdelinger.

De voksne på Orøstrand

Når du flytter ind på Orøstrand får du dine egne kontaktpædagog, som hjælper dig med stort og småt, det være sig tøj indkøb, at lave aftaler med mor og far om hvornår de kan ringe og komme på besøg.

Der er 8-9 voksne på din afdeling og de vil alle komme til at kende dig godt og hjælpe dig i hverdagen, da det ikke er altid at dine kontaktpædagoger er på job.

Dine kontaktpædagog har også kontakten med din skole, om det er på Orøstrand du går i skole eller i kommuneskolen.

Går du i skole på Orøstrand vil du have din klasselærer til de fleste fag.

Du vil også med tiden lærer alle andre voksne på Orøstrand at kende.

Ture i løbet af året

I løbet af et år er der flere forskellige ture på Orøstrand. Ture kan f.eks. være kanotur til Sverige, en cykeltur til Bornholm, en sommerhustur i Jylland eller en rejse til et andet europæisk land. Disse ture arrangeres løbende og efter behov og interesse.

Hvert år op til jul tager hver afdeling på juletur med alle børn og voksne. På denne tur køber børn (og voksne) julegaver til deres familie. Som regel indgår der også en teater- eller biografforestilling i turen. Der sluttes af med hygge og spil om aftenen på afdelingen.

I ugerne op til vinterferien arrangeres hvert år en skitur - som regel går turen til Norge.

Forældrearrangementer

Der er fælles forældredag en gang om året, den første lørdag i december. Her mødes børn, forældre og søskende til en julehyggedag på Orøstrand sammen med personalet. Her spises dejlig julemad, spilles banko og der er rig mulighed for at få talt med personalet og andre forældre.
Hver afdeling holder forældreaften 1-2 gange om året. Her inviteres forældre og søskende til god mad og hygge en hverdagsaften på Orøstrand. Til forældrearrangementer er det det hyggelige samvær, der er i fokus.

Familielejr: hver år afholdes der familielejr på Orøstrand, den første weekend i skolesommerferien. Børn, unge, voksne og forældre har hyggeligt samvær og masser af sjov med spændende aktiviteter til lands og til vands hele weekenden.

Aktiviteter på og uden for Orøstrand

På Orøstrand er der mulighed for mange spontane aktiviteter. Der er bl.a. fodboldbane, vores egen dyrepark, lejrplads, strand og gymnastiksal. Derudover er der tilbud om Ø-bold og skydning lokalt på Orø, eller sport/ridning udenfor Orø.

Kontaktpædagogen og det enkelte barn planlægger sammen, om barnet skal deltage i aktiviteter i lokalmiljøet eller i Holbæk og omegn.

Praktisk information

Læge:: Børnene er tilknyttet en lokal læge i Holbæk.

Tandlæge: Orøstrands børn er tilknyttet skoletandplejen i Holbæk. Alle børn indkaldes automatisk. Tandlægen i Holbæk rekvirerer journal fra barnets tidligere tandlæge efter aftale med forældre­ne.

Lommepenge: Kommunernes Landsforening fastsætter taksterne for, hvor mange lommepenge børnene får udbetalt hver uge. Beløbet er afhængigt af barnets alder.
Tøjpenge: Kommunernes Landsforening fastsætter taksterne for, hvor mange penge børnene har til rådighed til tøj. Beløbet er bl.a. afhængigt af barnets alder.
Kostpenge: Børnene (forældrene) får kostpenge med hjem til forældrene i weekender og ferier, hvis de er hjemme minimum 3 overnatninger. Kostpengene bliver overført til forældrenes nemkonto.

Mobiltelefon: Børnene/de unge må gerne have sin mobiltelefon med. Der aftales med barn og forældre hvordan det bedst kan fungere for barnet.

Personlige ejendele: Børnene må have de ting på Orøstrand, som de sammen med deres forældre beslutter er en god idé.

Internet: Der er trådløst net på alle afdelinger, som er tændt fra børnene/de unge har fri fra skole og frem til sengetid. I weekender og ferier, er nettet tændt i længere tid efter aftale. Nettet er slukket om natten.

Forsikring: Barnet/den unge er dækket af Orøstrands ansvarsforsikring, når barnet/den unge er på Orøstrand. Når barnet er hjemme på ferie eller weekend, er det forældrenes forsikring, der dækker eventuelle skader som barnet påfører eller får påført. Orøstrand har ikke en forsikring der dækker børnenes/de unges personlige ejendele.

Færge til Orø: Der sejler to færger til og fra Orø, Holbæk Færgen sejler fra Holbæk/Orø og Østre Færge sejler fra Hammer Bakker/Orø. Det gør det nemt at komme til og fra Orø

Kort over Orø klik her: https://oroestrand.dk/wp-content/uploads/Kort-over-Oroe.pdf

Kort over Isefjorden klik her: https://oroestrand.dk/wp-content/uploads/Kort-over-Isefjorden-.pdf

Kontakt til skole og afdeling

Skolen Telefon: 24 49 39 04

Telefontid mandag til fredag mellem 8.30-14.30

Afdelinger

Afd. Midten59450207 – 20538937

Afd. Kahytten 59450206 – 2053893